Vytvoření a správa uživatelů Nextcloud
U si u balíčku Nextcloud od společnosti WebOké sami vytváříte uživatele v zákaznickém portálu. K tomu nemusíte být přímo v Nextcloud. Počet uživatelů, které můžete vytvořit, závisí na Vašem balíčku a na konfigurovatelných možnostech.
Krok 1 Přihlaste se na mijn.weboke.nl, přejděte na Moje produkty a u svého balíčku Nextcloud klikněte na Spravovat.
Krok 2 V horní části stránky balíčku uvidíte tři počítadla: Uživatelé Nextcloud, Licence Office Suite a Úložný prostor, vždy ve formátu využito z limitu. Přejděte dolů na Správa uživatelů. Zde najdete všechny uživatele s názvem účtu, zobrazovaným jménem, e-mailovou adresou, Office Suite, stavem a posledním přihlášením.
Krok 3 Klikněte na Přidat uživatele a vyplňte pole.
Uživatelské jméno Pomocí tohoto jména se uživatel přihlašuje. Malá písmena, číslice, tečka nebo pomlčka, 2 až 64 znaků. Toto jméno později nelze změnit.
Zobrazované jméno Jméno, které ostatní vidí při sdílení souborů a v Nextcloud Talk. Lze později změnit.
E-mailová adresa Na tuto adresu dostává uživatel upozornění z Nextcloud, například o obnovení hesla a sdílených složkách. Lze později změnit.
Heslo Minimálně 10 znaků, alespoň jedna číslice a jeden speciální znak. Pomocí tlačítka Generovat vytvoříte silné heslo. Sdělte ho uživateli bezpečným způsobem, e-mail s heslem se neodesílá.
Přiřadit licenci Office Suite Zaškrtněte toto pole, pokud má tento uživatel moci upravovat dokumenty pomocí Office Suite (Euro-Office). K tomu potřebujete volnou licenci.
Krok 4 Klikněte na Vytvořit uživatele. Uživatel se ihned objeví v seznamu a může se rovnou přihlásit do Vašeho Nextcloud pomocí uživatelského jména a hesla. Pomocí tlačítka Otevřít Nextcloud na stránce balíčku přejdete do svého Nextcloud.
Správa uživatelů Pomocí nabídky akcí u jednotlivého uživatele můžete změnit heslo, upravit údaje (zobrazované jméno a e-mailovou adresu), uživatele deaktivovat nebo znovu aktivovat a uživatele odstranit. Pomocí přepínače ve sloupci Office Suite licenci zapnete nebo vypnete. Změny ve Správě uživatelů se ukládají okamžitě. Upozornění: při odstranění budou všechny soubory, kalendáře a kontakty daného uživatele trvale smazány.
Potřebujete více uživatelů nebo licencí? Pokud jste dosáhli svého limitu, zvyšte počet na stejné stránce u Konfigurovatelné možnosti. Rozšíření doplatíte poměrnou částkou na zbytek doby trvání a projeví se po úhradě, snížení se projeví okamžitě. Pokud chcete jiný balíček, klikněte na Změnit hostingový balíček.
